2014. február 10., hétfő

Balogh Béla - A stressz

Kedveseim, 

újra és újra visszatérek Balogh Béla: Többszintű gyógyulás című könyvéhez.
Igen, még most is, pedig már véget értek a kezeléseim és a végső rekonstrukciós műtétre várok, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen meg is gyógyultam. Amíg a lelkemet nem gyógyítom meg, addig nem mondhatom, hogy túl vagyok a rákon. Szálljatok magatokba és merengjetek el az alábbi sorokon.
Szeretettel tőlem NEKTEK!

"A rák receptje

Vegyük tehát szemügyre egy kicsit részletesebben, hogy melyek azok a gondolati és érzelmi összetevők, amelyek a daganatos betegségek kialakulását lehetővé teszik.

1. Stressz
2. Az asszertivitás hiánya (egyéni érdekek háttérbe szorítása)
3. A megfelelésért vívott küzdelem
4. Rossz tudatalatti program
5. Atlantiszi örökség (elfojtott energiák, érzelemek és vágyak)
6. Savas szervezet
7. Ritkábban: vezeklési vágy

1. A stressz

A daganatos tüneteket produkáló beteg rendszerint kiutat keres egy nehéz helyzetből. A háttérben tehát ott van a stressz. Általában nem alkalmi, rövid ideig tartó, gyorsan múló stresszhelyzetekről van szó, hanem egy olyan élethelyzetről - lehet ez családi, munkahelyi, párkapcsolati -, amelynek szinte minden pillanata feszültséggel jár. Olyan helyzet, amelynek a pusztán gondolati felidézése is belső feszültséget eredményez, és a benne élő rendszerint nem látja, nem találja a kiutat. Az ilyen helyzet depresszióhoz, kétségbeeséshez vezet, amelyet csak erősít a reménytelenség és a tehetetlenség érzése. Mindez lehet tudatos, de lejátszódhat tudat alatti síkon is. Sajnos a tanult minták, a társadalmi elvárások és a változástól való félelmei, saját beidegződéseinek korlátai olyan belső akadályokat jelentenek, amelyeknek leküzdésére vagy felszámolására nem rendelkezik megfelelő eszköztárral.  
Köztudott, hogy a stressz gyengíti az immunrendszert, amely egy idő után nem képes ellátni a feladatát."

Nem lehet elégszer elmondani:
"A daganatos betegségből való kigyógyulás munka: fizikai, érzelmi, szellemi és lelki szinten elvégzendő munka, amely munkát a gyógyulni kívánó ember helyett senki nem fog, és nem is tud elvégezni."

(Balogh Béla: Többszintű gyógyulás, Rák, a megoldható feladat)






                                                                      




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése