2014. január 21., kedd

A hosszú álomnál csak az álmatlanság nagyobb adomány

2013.január 21. hétfő

Ismét betértem a (korábban már említett) kedvenc pékáru boltomba, ahol ma a másik eladólány volt éppen bent. Mi volt az első szava a jóreggelt után? Na, mi? Nem találjátok ki! Így szólt: – Mostanában vágattad le a hajad, ugye?? Nagyon jól áll, szuper!!! És most divat a rövid haj!!! Nagyon klassz!! :-) Hát, így….. Iroda, reméltem, hogy kicsit több rendelés lesz Ágnes napra, de sajna nem. Gyógytornáztam, egész jól haladok, bár nem szeretném elkiabálni. Napközben elintéztem pár dolgot a jó hosszú listámról (Mici, Verus ajándék, vásárlás….). Munka után Mammut, vettem egy csodaszép, fehér síkesztyűt és egy fülhallgatót magamnak, utána Mezzo, Tibor megkért, hogy segítsek valamiben, hazafelé vásárlás, tankolás…8-ra értem haza jó fáradtan. Utána még vasalás és vérpótló, kicsi munka, gyógytorna, aztán alvás.
Úgy érzem, kirobbanóan jó formában vagyok!!!! Tele vagyok energiával és vidám is vagyok, (majdnem), mintha nem is lenne semmi „bajom”! És ennek NAGYON örülök!!!!!!!!!!
Próbálok még nem gondolni a hétfőre, ami vészesen közeleg, de most még inkább MUSZÁJ CSAK a mai nappal foglalkoznom, minden egyes nap!!! Így lehet mindig 2 teljes szuper hetem a kezelések között!!!!!

23.30 fekszem az ágyban a Frontinommal, de nem tudok elaludni. Zakatol az agyam...föladom, inkább írok. Mikor menjek vérvételre, csütörtökön vagy pénteken? A csütörtök iszonyú zsúfolt, talán mégis inkább pénteken reggel kéne mennem. Pedig nem szerettem volna még a kórház közelébe sem menni a Sára szülinapján. :-( Holnap fölhívom Évikét, az lesz a legjobb. Vajon mit fog mondani az onkológus (Rubovszky), vissza lehet csúsztatni a következő kemót pénteki napra?? Ha igen, akkor minden máshogy alakul. A Valentin napot meg tudom csinálni gond nélkül. Ez megnyugtatna! Bea foglalt szállást Sopronban a Hotel Lövérben. Onnan fogunk átjárni síelni Semmeringre (mint 2 évvel ezelőtt). Ez elvileg febr.18-21. között van, és ha sikerül, akkor másnap 22-én mehetek a gyógykoktélra. A síelésnek rettenetesen örülök már most!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezzel ünnepeljük meg, hogy túl vagyok a felén!!!! :-) Ez is a túléléshez kell!!! Kövezzetek meg érte. Vállalom! Vajon a hétfői kezelés után mi vár rám?? Kedden az Eszter lesz itt velem. Látjátok, már most sem megy, hogy ne agyaljak a hétfőn!!! :-(

Tegnap megnéztem a Fridát. Csodálatos film, mindenkinek látnia kéne minimum egyszer az életben, de inkább évente egyszer. Mindjárt nem nyavalyognánk ennyit!!! Ő mondta a filmben, hogy a szenvedésben egyedül van az ember. Milyen igaz. Hiába fogják a kezed, vagy ülnek az ágyad szélén, vagy éppen simogatnak, vagy próbálják elterelni a figyelmedet a nyomorodról. A szenvedés CSAK a tiéd egyedül. Neked kell érezned, megélned, átvészelned, túlélned. Senki más nem teszi meg helyetted.

Idézetek kedvenc könyveimből. Ajánlom figyelmes elolvasásra mindenkinek!

Kornis Mihály – Vigasztalások könyve

A szenvedésről: „Annak a számára, aki szenved, nincs olyan segítség, ami a fájdalmán enyhíteni képes volna. Aki megpróbál segíteni rajta, csak fokozza a kétségbeesését, mivel még élesebben láttatja vele, hogy a másik, aki nem szenved, mennyire alkalmatlan rá, hogy segítségére legyen a bajában.”      

Az álmatlanság csendes gyönyöre: „A hosszú álomnál csak az álmatlanság nagyobb adomány. Az ellen ne tiltakozz. Add fel, hogy ma éjjel alszol. Nem alszol. Utazni fogsz magadban, a gondolataid közt. Szükséged van rá, mégpedig ma, most, azonnal. Ha nem volna rá szükséged, már aludnál.”

Eckhart Tolle – A most hatalma a gyakorlatban

„Ha beteg vagy rokkant vagy, egy pillanatig se hidd, hogy valahogy kudarcot vallottál volna! Ne érezd magad emiatt bűnösnek! Ne hibáztasd az életet, mondván, hogy igazságtalanul bánt veled, de ugyanígy magadat se! Mindez ellenállás.”

A szabadság kulcsa a jelenlét, tehát csakis most lehetsz szabad.”  - na ezt kell megtanulni!!!


01.45 megpróbálok aludni.

(részlet a naplómból)

2 megjegyzés:

  1. A Kornis idézet nagyon tetszik! Még nem hallottam erről a könyvről és sajna Fridát sem láttam.
    És mennyire igaza van mindkét mondásnak.
    Te pedig szupercsúcs vagy.
    Csak így.
    Ennyi!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Fridát kötelező megnézni :-)
    Köszönöm a kedves szavakat!!!!!!!!

    VálaszTörlés